Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-ПОЛЕЗНОТО

latest

Първата стъпка към постигането на перфектната прическа е правилният избор на боя за коса

Определено за всяка дама, държаща на стила, визията и външния си вид, е от решаващо значение косата и прическата винаги да са в топ форма. З...



Определено за всяка дама, държаща на стила, визията и външния си вид, е от решаващо значение косата и прическата винаги да са в топ форма. За постигането на перфектно състояние и на двете е изключително определящо поддържането на брилянтен цвят. А как да го постигнем най-лесно, освен с избора на правилната боя за коса?

Истината е, че пазарът е буквално залят с различни предложения от марките, създаващи боя за коса. За да сте справите успешно с пазаруването, е важно да познавате добре спецификите и индивидуалните нужди на вашата коса – само така ще сте в състояние да се спрете на най-подходящата боя за коса за вас, която ще ви гарантира задоволителни и дълготрайни резултати.

Защо е важно да познаваме спецификите на косата си, когато избираме боя за коса?

Вероятно мнозина от вас досега са пазарували бои за коса на принципа на желанието за постигане на определен цвят. Вероятно и не веднъж или два пъти сте се сблъсквали с разочарование – крайният резултат често е далеч от онзи, който сме очаквали или който сме си представяли. Това се дължи на непознаването в детайли на спецификите на косата ви.

Ако например косата ви е боядисана в тъмни цветове, то никак няма да е достатъчно да си закупите руса боя за коса и да се надявате, че с една терапия ще постигнете желания цвят. Важно е да определите къде по цветовата скала се позиционира косата ви, независимо дали е естествения си цвят, или е боядисана – базирайки се на това решение, ще можете лесно да изберете правилния продукт за вас. Помнете, че в домашни условия се препоръчва изсветляване или потъмняване на косъма на до два тона. Ако желаете да постигнете по-драстични промени, ви съветваме да се консултирате с коафьор, специалист по цветовете.

Видовете боя за коса също са нещо, на което е добре да обърнете внимание

Ако искате освежаване на цвета или поддръжка на вече съществуващ такъв, добра опция за вас е безамонячната боя за коса. Тя е доста по-щадяща, но и се отмива по-лесно и бързо, в сравнение с амонячния вариант.

За притежателките на бели коси и такива, чиято коса израства наистина бързо, то ви съветваме да спрете избора си на перманентните бои за коса. Така ще се радвате на красив и равномерен цвят възможно най-дълго.

Винаги избирайте боя за коса на реномирана и известна марка, специализирала се в производството на такъв тип козметика. Така ще сте сигурни, че винаги осигурявате най-доброто на косата си.

No comments