Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-ПОЛЕЗНОТО

latest

Има ли ползи от професионалните проекти за озеленяване

  За едно семейство да има градина към къщата си е част от Българската идилия. Природа, скара, почивка, природа – както някога е било и тряб...

 За едно семейство да има градина към къщата си е част от Българската идилия. Природа, скара, почивка, природа – както някога е било и трябва да бъде. Но това, което не е задължително е вашите планове да станат така както сте ги мислили – понеже идеи много но порядък е труден за постигане – освен ако не ползвате професионален озеленител за създаването на проект.

Опита и знанията при озеленяването имат значение

Да, ясно, е че нямате търпение да започнете, но спорадичното засяване на растение просто защото са красиви не е никак разумно. Основата причина, е че там може и да не им е мястото.

Оптималното решение би било една леха с цветя да се засади на място, където хем ще стоят добре, хем ще се чувстват добре те. А това едно растение да харесва къде е засадено е в основите на една здравословна градина.

Как се разбира дали на едно растение му е там мястото

Ако сте лаик, най-вероятно чрез проба-грешка. Но ако сте професионалист като фирма за озеленяване в София UniGarden-BG.com, тогава предварително ще  се знае, понеже този професионалист е интимно запознат с качеството и нуждите на даден вид. При проба-грешка метода се губи доста време, налага се преработка на мястото и се харчат пари излишно – а може да бъде избегнато ако внимавате.

Растенията започват да вехнат, пречат си едно друго понеже си крадат хранителните вещества и като цяло не се задържат дълго време. Ако не знаете, кое къде трябва да стои, по-добре е да поръчате изготвен план за засаждане, които, освен естествените характеристики, взема предвид и естетиката на подредбата.

Градината не е просто комбинация от китки, а е синхрон, разбирателство и взаимопомощ – точно като в райската градина.

Съчетаване на видове – дендрологичен чертеж

Планът и схемата са важни за всяко добро начало. Действието без план и импровизирането 95% от времето са обречени на провал. С помощта на професионалист, вие можете да изготвите дендрологичен чертеж и план, които да се съобразят със свойствата и екологичните искания и нужди на всеки вид.

Освен да не си пречат, това позволява те реално да си помагат. Едното растения има нужда от азот, другото го отделя като част от неговата фотосинтеза. Разбира се, да се достигне до това ниво на разбиране не е никак лесно и отнема десетки години опит, реална инвестиция на време и доста практика.

Къде може да се намери тази експертиза

Както бе споменато по-горе – UniGarden-BG.com са много добър пример за фирма, която съобразява всяко свое действие, не само с вашите нужди и мечти, но и с нуждите на живата природа. Така, един иначе сложен пъзел от взаимодействия, ще заеме формата на една хармонична градина, в която вие и вашето семейство можете да се наслаждавате дълго време.

Поканете спокойствието във вашият живот, направете правилното решение и се възползвайте от професионалното създаване на проекти за озеленяване на UniGarden-BG.com.

No comments